.

.

Rekordmange gardere til årgangsparade

Søndag den 10. oktober åbnede porten på Livgardens Kaserne til en længe ventet årgangsparade. Med en aflysning i 2020 var der i år dobbelt op på jubilerende årgange, som skulle fejres, da det endelig lykkedes at afvikle den udskudte årgangsparade.
Tekst og foto: APR-12 Andreas Dalsgaard Schultz – oktober 2021

1800 gamle gardere. Så mange anslås at have deltaget i årets Årgangsparade. Hertil kan lægges et par hundrede tilskuere, som fyldte godt op på arealerne rundt om græsplænen på den gamle kaserne i Gothersgade.

Hvis vi ser bort fra de særlige parader i forbindelse med regimentets runde eller halvrunde fødselsdage, er det ikke tidligere set, at så mange gamle gardere er mødt op til en ”normal” Årgangsparade.

Der er dog god grund til, at det netop i år lykkedes at samle så mange gardere. I 2020 måtte paraden aflyses grundet covid-19, hvorfor de jubilerende årgange fra i fjor samt de jubilerende årgange fra i år skulle fejres.

Det var da også helt tydeligt, at der var samlet til bunke, når man kastede et blik på 25-års og 50-års jubilarende, der inden paraden var antrådt på pladsen foran Rosenborg. I eksercerpladsens fulde længde stod gamle gardere antrådt i 3 gelleder, før afmarchen til de øvrige opstillede garderes højre fløj.

Herunder har vi samlet en stribe billeder fra paraden.

.

.

.

.

.