.

.

100-Års kampen

I forlængelse af Årgangsparaden, der afholdes lørdag d. 13. august, vil du i år kunne overvære en historisk fodboldkamp mellem Den Kongelige Livgarde og den svenske Svea Livagrde.
Tekst: Eric Lerdrup Bourgois, januar 2022

”Et mere imponerende Syn kunde man næppe tænke sig, det var som man saa Gladiatorerne marchere til Arenaen under Folkets endeløse Jubel. Præcis paa Slaget 1½ begyndte Kampen ved at Hans Højhed Prins Aage satte bolden op. Tilskuerne havde besat alle Pladserne, og fulgte med spændt Interesse den interessante Kamp”. Omtale af starten på fodboldkampen fra Garderbladet, september 1922.

Livgardens Historiske Samlings Venner er igang med at organisere en genspilning af den legendariske fodboldkamp mellem Den Kongelige Livgarde og den svenske (SVEA) Livgarde på 100-årsdagen, lørdag den 13. august 2022.

100-årskampen spilles på Eksercerpladsen ved Livgardens Kaserne – i forlængelse af Årgangsparaden. Der vil blive mulighed for at bestille mad og drikke på forhånd samt bestille særligt merchandise, så som en Hummel-reproduktion af Livgardens spillertrøje fra 1922. Der vil desuden også blive mulighed for at reservere en tribuneplads. Mere information herom følger løbende på www.LivgardensHistoriskeSamling.dk (under menupunktet 100-årskampen).

Fodboldkampen i 1922

Den 13. august 1922 spillede Den Kongelige Livgarde og SVEA Livgarde en legendarisk fodboldkamp i København. Fodboldkampen, der også bidrog til starten på det fælles nordiske gardersamarbejde, blev en stor københavnerbegivenhed, der nød stor mediebevågenhed.

Livgardens Musikkorps stod for den musikalske opvarmning inden kampen, som blev sat i gang af den i samtiden særdeles populære prins Aage – der gav bolden op. Fodboldholdene bestod af gardere fra de to regimenter – i tidens spillerdragter. Kampen, der endte 3-3, blev afgjort ved lodtrækning, som Den Kongelige Livgarde vandt.  Efter kampen blev der afholdt festmiddag på Nimb i Tivoli for spillerne og særligt inviterede. Der var lagt op til, at den dansk-svenske fodboldkamp skulle gentages hvert andet år, men traditionen synes ikke at være videreført særlig længe 

Artiklen fortsætter under annoncen

.

Sæt “X” i kalenderen lørdag den 13. august 2022!

Der vil nemlig – som i 1922 – blive tale om et større Livgarde-event.

Hold dig orienteret om programmet for dagen i Garderbladet eller på www.LivgardensHistoriskeSamling.dk (under menupunktet 100-årskampen).

Livgardens Historiske Samlings Venner har nedsat en styregruppe, som tager sig af konceptudvikling, eventprogram, koordination mm. for ”100-årskampen”.

Den Kongelige Livgarde bakker op om 100-årskampen og vil støtte eventet på forskellig vis.

Et evt. overskud fra 100-årskampen vil gå til korpsfremmende formål ved Livgarden, veteraner og til Livgardens Jubilæumsforening.

.

.

.

.

.