Militærøvelse i civile omgivelser

Dagene 2.-4. marts samt 11. marts var soldater fra Den Kongelige Livgarde i industriområdet ved Allerød Rådhus i dagtimerne for at træne deres nye opgaver.

Tekst: Den Kongelige Livgarde

I forbindelse med forsvarsforliget, fik Den Kongelige Livgarde til opgave, at have ca. 90 soldater i beredskab, som hurtigt kan rykke ud for at støtte Politiet ved uvarslede hændelser i Danmark”, forklarer kaptajn og uddannelsesofficer Henrik Lehmann og fortsætter ”For at give soldaterne så realistiske forhold som muligt, har Den Kongelige Livgarde, Allerød Kommune og en række virksomheder i området, støttet op om muligheden for at gennemføre denne øvelse”.

Øvelsen skulle træne de kommende soldater til Vagtkompagniet i at løse den kommende opgave, når de indsættes i en uvarslet hændelse. Først skulle førerne modtage en befaling forud for udrykning til området. Ved ankomst til området, blev førerne yderligere informeret af en politikommissær, der har det politimæssige ansvar i …

Denne artikel er kun for medlemmer af De Danske Garderforeninger
Er du allerede medlem, kan du læse hele artiklen her

Bliv en del af Danmarks største soldaterforening og få adgang til alle artikler