Konstabler på afsluttende øvelse

Kl. 0805 tirsdag d. 14. januar, stod de unge mænd og kvinder fra HRU hold JUN-19 klar til at køre mod Kulsbjerg på Sydsjælland.

Tekst: Den Kongelige Livgarde

Lastbilerne var pakket, planen var lagt og bus- sen kom trillende. Med slagregn ind på forruden og vinduesviskerne hvinende, kørte bussen afsted, men der skulle ikke gå mange minut- ter før at konstabeleleverne alle lå og snorkede i kor, for de vidste godt, at de ikke ville få meget søvn de næste tre dage.

De taktiske aktiviteter for øvelsen var fordelt over tre spændende grene: Fremrykning – Kamp fra stilling, friørelse og tilbagegang samt Patruljetjeneste. Vi ankom til Stærgården og gennemførte herefter den sidste del af vores klargøring, og 1115 tog vi afsted til fods. Der gik ikke længe før vi stødte på den første modstander, og herfra udkæmpedes kampen om terrænet.

Modstanderen var meget vedholdende og med koordinerede angreb, forsøgte de at holde os hen. Men det lykkedes os at presse modstanderen tilbage, så vi selv kunne anvende det gunstige område til at standse modstanderens hovedkampstyrke, som havde til hensigt at angribe op igennem …

Denne artikel er kun for medlemmer af De Danske Garderforeninger
Er du allerede medlem, kan du læse hele artiklen her

Bliv en del af Danmarks største soldaterforening og få adgang til alle artikler