.

.

Konstabelelever træner bykamp

En sen eftermiddag smides stigen op ad en hegn, så delingen kan komme ind på området, hvor der er rapporteret om fjender.
Tekst & FOTO: Thomas H. Reimann, marts 2022

Sådan startede øvelsen for konstabeleleverne, da de skulle trænes i at indtage en industrigrund med ud- og indvendige lagre og bygninger.

Det er en kompleks operation, at gå ind i et område med bygninger og mange gemmesteder, som det vi udsætter konstabeleleverne for her i dag”, forklarer premierløjtnant Jens fra 1. HRU-kompagni.

Den kompleksitet betyder, at der skal være en stærk kommunikation og hele tiden være en stram styring, så alle områder undersøges, mens der er dækning fra egne enheder” slutter premierløjtnant Jens af.

Konstabeleleverne er kommet ind på området, ved at forcere hegnet med stiger.

Øvelsen finder sted på en industrigrund på Refshaleøen og giver et helt andet scenarie, end det kompagniet normalt kan træne i øvelsesterrænet ved Garderkasernen.

Hele tiden er instruktører i nærheden og ved små stop i fremrykningen, gives feedback til eleverne, således de kan opnå en læring undervejs og bruge fremadrettet under øvelsen.

Samtidig bliver førerne også vurderet, og der gives ligeledes feedback.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en times kamp, hvor fjender jævnligt dukker op og bremser fremrykningen, kommer konstabeleleverne frem til bygningsmassen. Her er kontoret og lagre, som skal renses for fjender.

Det kommer til adskillige ildkampe og fremrykningens hastighed bremses igen.

Men nu begynder konstabeleleverne at vise, at de har taget noget læring til sig, og under gensidig støtte lykkes det for dem at komme igennem de fem bygninger og rense området.

De fem bygninger er en meget lille del af hele øvelsesområdet, men tager halvdelen af tiden.

Mørket er faldet på, da bygningerne er ”renset” og en samlet evaluering kan gives.

Efter en pause og genopladning, iværksætte endnu en gennemførelse, som nu er i total mørke.

Det stiller nogle helt andre krav og forventningen er at hastigheden sættes væsentligt ned. Men alt i alt en god læring i et alternativt område 

.

.

.

.