.

.

Gardermarch og Veteranmarchen indgår samarbejde

To år i streg har Veteranmarchen, der arrangeres af Veteransupport.dk, aflyst marchen i Nordsjælland, som normalt ellers afvikles i begyndelsen af juni måned. I 2020 – da tiden var knap og overraskelsen stor – blev det en komplet aflysning, mens Veteransupport.dk i år tilbyder en alternativ march, der nu kan kombineres med Gardermarch.
Tekst: APR-12 Andreas Dalsgaard – juni 2021

Både Veteranmarchen og Gardermarch var i 2020 tvunget – af covid-19 – til at aflyse arrangementerne, og virussen har generet Veteranmarchen helt ind i dette år, og således tvunget arrangøren til endnu en aflysning. På bekostning af de veteraner, der har brug for den økonomiske støtte, som marchen indsamler.

Gardermarch, der imidlertid først afholdes i slutningen af september, forventer derimod at kunne afvikle årets march. Og dét er til gavn for begge marcher, der nu har fundet en mulighed for at øge indsamlingen – til glæde for veteranerne.

Veteransupport.dk har nemlig valgt at afvikle årets march i alternativ form. Således har arrangøren siden den 1. maj tilbudt alle interesserede at gå marchen for sig selv eller i mindre grupper. Rent praktisk er det gjort ved, at interesserede har tilmeldt sig marchen, og gået den valgte distance på egen hånd, hvorefter personen har modtaget behørig medalje for veloverstået march.

Nu oplyser bestyrelsen bag Gardermarch, at den alternative veteranmarch kan kombineres med Gardermarch. Således kan deltagere ved Gardermarch slå to fluer med ét smæk, og gå de to marcher samtidig. Det betyder, at tilmeldingsmodulet hos Gardermarch nu er udvidet med en tilkøbsmulighed, der giver adgang til den alternative Veteranmarch.

”Det glæder mig, at vi har fundet en mulighed for at samarbejde, de to marcher imellem” udtaler formanden for Gardermarch Morten Salomonsen og fortsætter: ”På den måde hjælper vi hinanden i den gode sags tjeneste, og deltagerne ved Gardermarch får mulighed for at støtte veteranerne lidt ekstra, hvis de har lyst til det”. 

Morten Salomonsen lægger da også vægt på, at de to marcher til forveksling ligner hinanden. Både i forhold til marchernes formål – at støtte veteranarbejdet i Danmark – men også i den praktiske udformning. Begge marcher tilbyder nemlig tre distancer på stort set samme længde, hvilket har gjort det enkelt og ligetil at tilbyde Gardermarch-deltagere at gå den alternative Veteranmarchs discipliner i kombination med Gardermarch.

Onde tunger ville måske kalde det letkøbt at gå én march og få to medaljer, men til det svarer Morten Salomonsen: ”Ideen bag marcherne er jo ikke at uddele medaljer, men at støtte veteranerne. Selvfølgelig skal vi passe på integriteten i medaljen, for den symboliserer nogle sunde værdier og flotte præstationer, men uagtet om man får en eller to medaljer, har man jo gennemført distancen og støttet et godt formål”.

Gå med

Du kan stadig nå at tilmelde dig selv og din familie til årets Gardermarch. Vælg mellem tre forskellige ruter på henholdsvis 8, 18 og 30 km, der alle går igennem den smukke natur i Nordsjælland. Tilmelder du dig senest den 26. juli, får du early-bird-rabat på billetten. Tilmelding sker på www.gardermarch.dk

Hvis du allerede er tilmeldt årets Gardermarch, kan du via gardermarch.dk udvide din deltagelse til også at gælde veteranmarchen.

.

.

.

.