Garder i fokus: Garder Sebastian

Hver måned sætter Garderbladet fokus på en udvalgt garder ved Livgarden, og lader garderen, med egne ord, fortælle om sine oplevelser som rekrut eller garder ved vores gamle regiment. I denne måned har vi talt med Garder Sebastian, Landstalsmand på DEC-19.

Tekst: AUG-17 Jonas B. Nielsen – Foto: Militærfoto

Jeg er født og opvokset i Kolding, hvor jeg har tilbragt stort set hele mit liv, undtaget de sidste 8 måneder selvfølgelig. Jeg har altid interesseret mig meget for træning, men derudover er det meste af min fritid gået med at arbejde, bl.a. som servicemedarbejder hos Bilka og Burger shack. Jeg gik på innovationslinjen på mit gymnasium i Kolding, hvilket sammen med min passion for træning og fitness fik mig til at starte min egen webvirksomhed lige efter jeg gik ud af gymnasiet sidste år.

Jeg havde søgt ind i Livgarden i april måned, og havde fået plads til start december, så jeg brugte det halve år inden da til at bygge min virksomhed op fra bunden, hvor jeg på min webshop bl.a. sælger idrætstøj jeg selv designer.

Grunden til at jeg søgte ind i Livgarden var, at jeg havde hørt at Livgarden skulle være den hårdeste værnepligt vi havde i Danmark, og jeg ville gerne teste mine egne grænser af for at se, hvor meget jeg kunne holde til, og hvor mine grænser lå. Og det synes jeg bestemt har levet op til mine forventninger.

Jeg elskede især tiden på Høvelte, fordi der handlede det om fælleskabet, da man virkelig skulle samarbejde for at nå målet. Man var aldrig stærkere end det svageste led, det var meget meningsfuldt for mig. Jeg føler også helt klart, at der er nogle grænser der er blevet rykket, og man kunne virkelig mærke den personlige udvikling med alle de nye ting man skulle lære. Men det værste ved den grønne tjeneste var nok …

Denne artikel er kun for medlemmer af De Danske Garderforeninger
Er du allerede medlem, kan du læse hele artiklen i
Garderbladet september 2020 ved at klikke her