Garder i fokus: Garder Mads

Hver måned sætter Garderbladet fokus på en udvalgt garder ved Livgarden, og lader garderen, med egne ord, fortælle om sine oplevelser som rekrut eller garder ved vores gamle regiment. I denne måned har vi talt med Garder Mads, tjenstgørende på hold AUG-20.

Tekst: APR-12 Andreas Dalsgaard

Igennem hele min opvækst har jeg spillet rigtig meget elite-håndhold, så det meste er min fritid er foregået i en håndboldhal i Nordjylland, og det havde jeg bare brug for et afbræk fra. Min familie har aldrig rigtig været så meget indenfor militæret – udover min farfar der selv har været værnepligtig. Så var jeg til session på Aalborg Kaserne, og ham der fortalte om Livgarden var virkelig god til at sælge sin sag. Derfor valgte jeg Livgarden.

Jeg havde brug for at komme ud og prøve kræfter med noget nyt og blive presset til det yderste – at lære mig selv bedre at kende på den måde. Jeg føler virkelig at udviklingen er gået enormt stærkt herinde. Især med venskaberne. Nu snakker de – eller taler, som man jo gør herinde – hele tiden om det her holdning, hvor man i starten tænker, det kommer jo sikkert nok på et tidspunkt. Men det går enormt stærkt, og lige pludselig føles brystkassen lidt større, ryggen lidt mere rank og hagen er løftet lidt højere end før.

Jeg kan huske at vi bliver vækket den første nat – eller tidlig morgen er det jo her – hvor der er en som står og spiller trompet. Vi får et kæmpe chok og stiller ude på gangene. Og der kunne man mærke – da den trompet gik af – det her fællesskab, der bare voksede. Nu var vi bare sammen om det her. Og så er det bare gået vildt stærkt. Jeg føler allerede, at nogle af mine venner …

Denne artikel er kun for medlemmer af De Danske Garderforeninger
Er du allerede medlem, kan du læse hele artiklen i
Garderbladet januar 2021 ved at klikke her