.

.

Fanen fra PWRR endelig ophængt

Efter at have været i Den Kongelige Livgardes besiddelse i fire år, er bataljonsfanen fra The Princess of Wales’s Royal Regiment nu endelig færdigrestaureret og ophængt på stabsbygningen på Garderkasernen i Høvelte. Fanen betragtes som et særligt bevis på Livgardens tætte britiske relationer.
Tekst: APR-12 Andreas Dalsgaard

Ved Den Kongelige Livgardes årsdagsparade i 2017 fik Livgarden overrakt en bataljonsfane fra The Princess of Wales’s Royal Regiment (PWRR), som et helt særligt bevis på regimenternes nære og tætte relationer.

Dette var en meget stor ære, da britiske enheder sædvanligvis ikke giver deres faner væk. Fanen var i en stand, som krævede restaurering før den kunne anvendes til dekorationsbrug ved Livgarden. Og takket være en generøs donation fra Tømrermester Hans-Jørgen Langhoff og hustru Grethe Langhoffs Fond samt et omfattende restaurerings og monteringsarbejde fra Bevaring Sjælland findes II PWRR bataljonsfane nu ophængt i stabsbygningen på Garderkasernen i Høvelte.

Oberst Mads Rahbek og regimentsbefalingsmand Lars Risdahl foran den færdigrestaurerede fane på Garderkasernen i Høvelte.

PWRR (tidligere The Buffs – East Kent Regiment og Queens Regiment) har været Den Kongelige Livgardes venskabsregiment siden kong Frederik 8. blev udnævnt til æresoberst i 1906.

Christian 10. og Frederik 9. blev siden også udnævnt til æresoberster (Allied Colonel-in-Chief). Og den 27. juni 1972 blev H.M. Dronningen udnævnt til æresoberst for the Queen’s Regiment (fra 9. september 1992 PWRR). Livgarden og PWRR har gennem en lang årrække udvekslet personel, trænet og løst internationale opgaver sammen – i bl.a. Irak og Afghanistan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Livgardens historiske leder, Eric Lerdrup Bourgois udtaler: ”Det er en helt særlig ære at få tildelt en udfaset britisk bataljonsfane – i dette tilfælde fra II PWRR bataljon.

Bataljonsfanerne bliver nemlig sædvanligvis bevaret for eftertiden ved enheden – f.eks. i deres messer eller museum – eller alternativt ophængt i deres garnisonskirker”. PWRR har valgt at give II bataljons fane til Livgarden, som et vidnesbyrd om de lange og helt særlige venskabelige relationer, der bl.a. også understreges af H.M. Dronningens funktion som æresoberst for det engelske regiment.

.

.

.