.

.

Operation Inherent Resolve: Dancon March

Det er mørkt uden for, klokken er 0230 søndag d. 13. oktober på Al Asad Airbase i Irak og arrangørerne af DANCON march får gjort de sidste ting klar. På Langelinje, som det danske område uden for Camp Valhalla bliver kaldt, sidder et par trætte soldater rundt omkring og sover.
Tekst: Line Fjellerad – december 2019

Kl. 0300 begynder indvejning og indmelding af både civilt og militært personel som er tilmeldt marchen, hvor alle skal have 10 kg på sig og militært personel skal gå i uniform og støvler. Ruten skal man gå 4 gange og udgør 23 km i alt.

Kl. 0400 bliver det røde bånd brudt over af 236 deltagere, hvoraf flere har iført sig alskens lys, højtalere og flag – marchen er i gang.

32 minutter efter start, kommer de første par soldater rendende under de to maskiner, som CAMP sektionen har stillet frem, og hvor hjælperne står klar til at udlevere et farvet bånd, som markerer antal runder. Få minutter efter kommer en delingsfører fra 2. kompagni/I Livgarde også under maskinerne i et stabilt tempo og med overskud til at levere et overskydende bånd tilbage til hjælperne.

Ude på ruten begyndte solen at stå op omkring kl. 0600 og som altid i Irak, bliver der leveret en smuk solopgang som gængerne kan nyde på ruten. På ca. samme tidspunkt løber de første deltagere over målstregen skarpt efterfulgt af den udholdende delingsfører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den Kongelige Livgarde stiller stærkt og flere er kommet over målstregen, da Amalienborg marchen bliver sat på højtaleren, så det kan høres på hele pladsen. I dette bidrag har Garderhusarerne stillet én mand og som de gode mennesker Gardere er, er hesten stillet frem og Garderhusaren, som har valgt at gå sidste runde i ridestøvler bliver smidt op på hesten og ført over målstregen.

Efterhånden som folk kommer ind, kan danske som udenlandske deltagere, nyde alle de kager som KFUM, der til dagligt skaber hjemlig følelse, har bagt store mængder af.

Efter alle er kommet ind, bliver der afholdt præmieoverrækkelse, hvor der både blandt mændene og kvinderne er danske deltagere på podiet.

DANCON march møder stor opbakning blandt vores udenlandske kollegaer, og det er uden tvivl en af disse begivenheder, der er med til at skabe sammenhold på tværs af nationer på baser som Al Asad Airbase.

.

.

.