.

.

Afsluttende øvelse for Stabskompagniet

For Stabskompagniet i I/LG har klargøringen til udsendelsen til Kosovo været hverdag de seneste måneder. Efter påske kunne 2. Brigade, der er ansvarlig for udsendelsen, afholde den afsluttende certificeringsøvelse forud for udsendelsen.
Tekst: Presseofficer Thomas Reimann

For at kunne skabe så realistisk øvelse som muligt, var Høveltegård omdannet til Camp Novo Selo, som skal være soldaternes hjem de næste tre måneder.

Soldaterne udsendes som en bevogtningsdeling og skal derfor bestride vagten af lejren samt kunne reagere som Quick Reaction Force (QRF), skulle der opstå situationer, hvor uvedkommende er kommet ind i lejren.

På denne øvelse vil soldaterne opleve mere end de forhåbentlig vil dernede” forklarer kaptajn John, ansvarlig for øvelsen og ansat i 2. Brigade og fortsætter ”I 99% af tiden, sker der ikke det store, men vi bliver selvfølgelig nødt til at øve alle slags scenarier på denne øvelse. Blandt andet en afsøgning efter mulige indtrængende på en stor parkeringsplads i lejren, hvor køretøjer kan blokere for udsyn og skabe masser af gemmesteder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stabskompagniets opgave er at lave adgangskontrol døgnet rundt samt være QRF i hele lejren. Derfor er holdet inddelt i tre grupper, som tørner om tjenesten over et tre dages forløb: En dag på vagt, en dag som QRF og en vagt-fri dag, hvor der gennemføres supplerende uddannelse og forefaldende arbejde. Faktisk som vi kender det fra Vagtkompagniets tjeneste.

Den sidste dag gennemførtes en kontrol at soldaternes niveau for de enkelte tænkte scenarier, som de kan forventes at komme ud for på udsendelsen.

Her var fokus lagt på adgangskontrollen herunder search af køretøjer, som er den store opgave, men soldaterne blev også testet i førstehjælp samt en enkelt opgave i at gennemsøge lejrens store parkeringsplads.

Alt i alt har de et højt niveau og soldaterne har formået at tage de seneste måneders uddannelse til sig og vist at de behersker den kommende udsendelses opgave flot”, afslutter kaptajn John fra 2. brigade.

I forbindelse med den sidste uges øvelse, var det også tid til en lille udsendelsesparade, hvor både chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst Mads Rahbek og chefen for I/Livgardebataljon, oberstløjtnant Thomas Lunau, kom forbi og ønskede soldaterne en god tur med beskeden om at passe på sig selv og hinanden.a

.

.

.

.