.

.

Brian Rützou: »Jeg tror på, at man skal give noget igen«

Når man besøger det lille sadelmageri i Taastrup, møder man som det første en Garder i fuld blå uniform. En Garder der står troligt vagt i forbutikkens hjørne, der er tilegnet Livgarden. Man er ikke i tvivl. Her arbejder en mand med regimentet i sit hjerte.

.

Tekst: APR-12 Andreas Dalsgaard, juli 2015

Garderbladet er draget ud i det blå for at hilse på Brian Rützou, der d. 3. maj under årgangsparaden modtog DG hæderstegn foran de 1300 fremmødte gamle gardere. I værkstedets butik mødes vi af den 190 cm høje tidligere vagtholdsfører, der tager imod med et stort smil. Som noget af det første foreslår han en rundvisning i værkstedet, og man er da heller ikke i tvivl om Rützous passion for sit fag.  

Sadelmageriet leverer Livgardens bjørneskindshuer, og Rützou gør en dyd ud af at fortælle om fremstillingen. Man fornemmer da også hurtigt, at bjørneskindshuerne fylder en del i forretningen. Under loftet, på utalige hylder og i kæmpe kasser findes der huer i alle størrelser. Et syn der på mange måder beskriver den mand, som vi nu skal tale med. En mand for hvem Livgarden udfylder en særlig vigtig brik i livet.  

En gammel Garder

Rützou startede sin karriere i Livgarden som indkaldt på hold DEC-83. ”Jeg har vidst at jeg skulle i Livgarden fra 13-14 års alderen. Det så jo flot ud, og det med Gud, Konge og Fædreland sagde mig noget”. Netop patriotismen forklarer måske også Rützous beskrivelse af …

Denne artikel er kun for medlemmer af De Danske Garderforeninger
Er du allerede medlem, kan du læse hele artiklen i
Garderbladet juli 2015 ved at klikke her

.

.

.

.