.

.

 

.

Garderforeningen for Horsens & Omegn 

Forening nr. 3 – stiftet 5. oktober 1889 

.

.

.

Om foreningen

Den 5. oktober 1889 stiftedes Den jyske Garderforening for Horsens og Omegn ved et møde i Karolinelund. Det i sig selv var en begivenhed. Men 1889 var i det hele taget et begivenhedsrigt år. I Frankrig fejredes 100-året for den franske revolution.
Hr. ingeniør Eiffels gigantiske jerntårn på Marsmarken vakte opmærksomhed ved den store verdensudstilling i byernes by. Skeptikerne hævdede, at tårnet ville styrte sammen, når man nåede op i 200 meters højde med konstruktionen. Men som bekendt blev det bygget op i fuld højde – 300 meter – og blev dermed datidens højeste bygningsværk.
I London huserede Whitechapel-morderen – bedre kendt som Jack the Ripper – og den 24. september 1889 kunne Horsens Folkeblad meddele, at London-politiet nu mente at have sikre spor af den grusomme morder.
En varm sommerdag samme år 1889, knaldede to skud i en skovlysning på Tåsinge. Løjtnant, grev Sixten Sparre havde gjort en ende på sit og cirkusprinsessen Elvira Madigans liv og dermed sat punktum for en håbløs kærlighedsaffære. 

.

Kommende aktiviteter

Tirsdag d. 5. oktober kl. 19 åbner dørene på skydebanen i Glud. Kaffen vil være brygget, øl og sodavand indkøbt og geværerne er klar.
Skydning: Hver tirsdag i oktober, november og december er der skydeaftner i Glud (ved Hallen). Dørene åbner kl. 19, hvor kaffen er klar, øl og sodavand er fundet frem, og det gode garderhumør i højsæde. Uanset om du skyder eller ej, så kig forbi til en snak.
Banko: Årets familie bankospil (andespil) bliver fredag d. 19. november. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Mere info følger.

.

Kontaktinformationer

Formand
Jørgen Bojsen Jensen
Kildevangen 16
8783 Hornsyld
Tlf.: 75 68 75 99
joergenbojsen@turbopost.dk