Operation Inherent Resolve: »Vi har det godt«

I sidste uge af september havde jeg mulighed for at besøge 2/I LG, som er udsendt til Irak på hold Operation Inherent Resolve OIR 10. Opgaven for kompagniet er at stille trænere og sikkerhedsvagter ”Guarding Angles” (GA) til træningen af irakiske grænsebevogtningsenheder.

Tekst: Oberst Mads Rahbek, Chef LG – oktober 2019

De Irakiske enheder kommer ind til Al Assad basen i perioder, hvor de modtager nye våben og udrustning fra USA og gennemgår uddannelse i de mest grundlæggende militære fag som skydning, førstehjælp, krigens love, morterskydning, forhold overfor vejsidebomber m.m.

Da det fortsat er meget varmt i den del af Irak, starter uddannelsen meget tidligt om morgenen og stopper midt på dagen seks dage om ugen, med en fast fridag fredag. Det betyder, at soldater og trænere møder meget tidligt om morgenen. De står op ved 4-tiden og kører ud til træningsområderne på basen, hvor uddannelsen normalt går i gang ved 6- tiden.

GA står vagt om uddannelsen og sikrer, at der ikke kommer trusler ind udefra, men de overvåger også de irakiske soldater og ser efter tegn på …

Artiklen er en del af Garderbladet november/december 2019

Som medlem af De Danske Garderforeninger, kan du læse artiklen digitalt her