Julegudstjeneste ved III Livgarden

Julen nærmede sig med raske skridt, og for rekrutterne fra indkaldelseshold DEC 15, der mødte ved Den Kongelige Livgarde den 1. december, var der vist ingen tvivl om, at de så frem til nogle dage hjemme ved familien uden kommandoer, appel, eksercits og alt hvad de sidste små 3 uger havde budt på af oplevelser og udfordringer.

Onsdag den 22. december var således sidste tjenestedag inden jul. Dagen startede som alle øvrige dage som rekrut, men dagens første aktivitet bragte dog tanken om julen nærmere. Ad to omgange blev henholdsvis 1 kompagni og 2 kompagni kørt til Skovshoved Kirke, for at deltage i julegudstjenesten for III/Livgardebataljon.

At slutte af den sidste dag inden jul med afholdelse af julegudstjeneste er en tradition, som III/Livgardebataljon holder fast ved, idet den giver både en god indgang til den kommende juletid, men også giver soldaterne en mulighed for at sidde lidt i fred, og samtidig lytte til julens budskab.

Julegaver til vagten – læs beretningen her! 

Igennem de sidste 2 år er julegudstjenesten blevet forestået af to præster. Jesper Blomgren, der er feltpræst for III/Livgardebataljon, og Helle Møller Nielsen, der er såvel sognepræst ved Skovshoved Kirke som feltpræst ved Vagtkompagniet, har fælles stået for en stemningsfyldt kirkelig handling med prædikener, der målrettet til de unge soldater har givet stof til eftertanke.

Efter læsning af juleevangeliet, prædiken og julesalmer, afsluttede 2 tambourer julegudstjenesten med et julemedley over kendte julesange spillet på tromme og fløjte.

Således var julegudstjenesten også i 2015 højtidelig og stemningsfuld, og en rigtig god optakt til den kommende – og nok også tiltrængte – juleorlov for alle ved III/Livgardebataljon.