Forsvaret anerkender veteraner

Forsvaret har besluttet at anerkende veteraners indsats under udsendelse for forsvaret i international tjeneste i perioden 1948 – 2009 med ny-indført medalje.

Af APR-12, redaktør Andreas Dalsgaard. Kilde: Forsvaret.dk
En, indtil nu, overset gruppe af danske veteraner vil i løbet af 2016 blive anerkendt for deres internationale tjeneste. Den ny-indstiftede ”Forsvarets Medalje” er blandt andet indført med det formål at anerkende danske veteraner, der har gjort international tjeneste i perioden 1948 til 2009. Medaljen er ikke tilknyttet én bestemt udsendelse, men anerkender den samlede indsats i førnævnte periode.

VFC overrækker560

Viceforsvarschef generalløjtnant Per Ludvigsen overrækker en af de nye medaljer ved medaljeparaden på Kastellet på flagdagen.

Forsvaret anslår, at der går mere end 30.000 veteraner rundt i landet, der endnu ikke er blevet anerkendt deres tjeneste. Det ønsker man nu at gøre op med. Veteranerne har i september måned modtaget en invitation til at deltage i en medaljeparade i løbet af 2016.

Desværre er alle veteraner ikke identificeret, hvorfor der kan gå veteraner rundt i landet, der ikke har modtaget en invitation fra forsvaret. Forsvaret skriver selv:

”Er du veteran, men har ikke modtaget invitationen med post i løbet af første halvdel af september måned, og mener du, at du er i målgruppen for medaljen, kan du søge om at modtage medaljen. Hvis du søger inden den 30. oktober 2015, og din ansøgning kan godkendes, har du mulighed for at vælge at deltage i et af Forsvarets arrangementer og få medaljen overrakt der. Du kan naturligvis også søge om at modtage medaljen efter den 30. oktober 2015, men du vil i så fald modtage medaljen med posten.”

Medaljen kan søges her

Endvidere gøres det klart, at efterladte pårørende til veteraner også kan søge om at modtage medaljen på vegne af afdøde. Det gøres også via ovenstående link.

De Danske Garderforeninger opfordrer alle gamle gardere til at udbrede denne information blandt veteraner, således at flest muligt vil blive anerkendt deres tjeneste.