Nyheder 

En Livgarder i Korea I

23-01-19
Siden 2014 har Garderbladet fulgt Livgardens udsendte officerer i Korea, hvor de har indgået operation UNCMAC. Til februar følger Garderbladet op på situationen med Major Peter Lysholts oplevelser som udsendt i 2018. Indtil da kan du læse om Lysholts oplevelser, da han var udsendt til Korea tilbage i 2014.
Læs mere her

.

 

Hærens reaktionsstyrkeuddannelse ved Den Kongelige Livgarde

09-01-18
Hærens reaktionsstyrkeuddannelse oftest forkortet HRU, er det første skridt mod at blive professionel soldat. Det er en 8 måneder lang uddannelse, hvor man fordyber sig i militære færdigheder og funktionsuddannelse.

Fast i en gruppe er gruppeføreren, oftest en sergent, GV1/Bravoen der er næstkommanderende i gruppen, GV2 er gruppens største kaliber med dysekanonen, GV3 er gruppens sygehjælper samt dysehjælper og hvert hold har én LMG-skytte der gruppens støttevåben.

Under uddannelsen bliver der lagt stor vægt på enkeltkæmperfærdigheder, såvel det som at kunne indgå i gruppen, i ramme af delingen. Dette kræver i høj grad enkeltmand tager ansvar for at løse den samlede opgave, men giver samtidig en følelse af at tjene et større formål. Med knap så mange stivnakkede befalinger fra overordnede, er der en klar forventning om at vi, til en hvis grad, selv kan administrere tid og at vi har styr på vores liv og har forståelse for de opgaver vi får stillet.

I HRU ‘en kan man også blive omskolet og uddannet som besætning. Vi har køretøjer af typen PIRANHA IIIC, et pansret køretøj med 400 hestekræfter…

 
  • Klik nedenfor, og læs resten af artiklen (for medlemmer i DG)

  • Bliv medlem i DG, og få adgang til alle artikler i GARDERBLADET 

.

 

Konceptet om fællesskabet før individet tiltaler mig

30-07-18
Det er få forundt, at blive taget i betragtning. Og endnu færre forundt, rent faktisk at blive udpeget af kammerater og foresatte. Så hvordan mon man gør sig fortjent til at…
Læs mere her