Nyheder 

Konceptet om fællesskabet før individet tiltaler mig

30-07-18
Det er få forundt, at blive taget i betragtning. Og endnu færre forundt, rent faktisk at blive udpeget af kammerater og foresatte. Så hvordan mon man gør sig fortjent til at…
Læs mere her

.

 

Her kan du deltage i årets Nationale Flagdag for Danmarks udsendte

30-07-18

Vi har samlet en oversigt over de foreninger, der i år deltager i den Nationale Flagdag. Oversigten opdateres løbende i takt med, at foreningerne tilkendegiver deres deltagelse. Se mere på de respektive foreningers hjemmesider, eller hold øje med dagspressen i den by, hvor du ønsker at deltage. 

.

.

 

Nye brætspil til vagterne

13-07-18

Hvad får man tiden til at gå med, når man er på vagt? En del af tiden er man ude med egen afløsning eller på patrulje, på andre tidspunkter spiser og sover man, men herudover er der også tid til, at man kan sidde sammen og spille forskellige spil.

Fra garderne i vagtkompagniet modtog De Danske Garderforeninger en henvendelse, hvor man spurgte, om Garderforeningerne ville hjælpe med anskaffelse af nye brætspil til vagterne. De gamle spil var nu så kendte og slidte, at de ikke længere var så interessante, hvorfor garderne meget gerne ville have nogle nyere og udfordrende spil.

Da udvalget af brætspil er meget stor blev garderne spurgt, hvilke spil de kunne tænke sig, og herefter blev der iværksat anskaffelse af nye brætspil til vagterne på Amalienborg, Fredensborg, Kastellet og Livgardens Kaserne.

Nu håber De Danske Garderforeninger, at spillene trods alt ikke fanger garderne så meget, at de glemmer at være klar til næste afløsning. 

.

 

Kronprinsen fejret 

28-05-18

Lørdag eftermiddag medvirkede 23 garderforeningsfaner til at festliggøre Kronprins Frederiks fødselsdag og karattur gennem indre København. DG var repræsenteret ved garderforeninger fra Købehavn, Horsens, Thisted, Randers, Vestsjælland, Falster & Østlolland, Nordsjælland, Roskilde, Frederiksborg, Midtsjælland, Stevns, Himmerland, Svendborg, Ringkøbing, Helsingør, Køge, Nordfyn, Haslev, Esbjerg, Søndre Birk, Nordre Birk, Bjerringbro og Høje Taastrup.

Der skal lyde et stort tak til de fremmødte foreninger, der på flotteste vis repræsenterede De Danske Garderforeninger. 

.

 

PRESSEMEDDELELSE

Nye højdekrav for kvinder ved Livgarden
22-05-18

De Danske Garderforeninger (DG) konstaterer, at Den Kongelige Livgarde nu ændrer højdekravene for optagelse af kvinder ved regimentet. Højdekravene slækkes for kvinder fra de nuværende 175 cm (fortsat for mænd) til 169 cm i fremtiden. Reduktionen er dikteret af ligestillingsmæssige årsager, hvorfor DG ikke har yderligere kommentarer til sagen.  

Højdekravene har i mange år, sammen med det faktum at tjenestetiden ved Den Kongelige Livgarde er dobbelt så lang som i resten af Hæren, medvirket til at reducere mange kvinders muligheder for og lyst til at gennemføre værnepligt ved Den Kongelige Livgarde, hvilket har medført en lavere andel af kvinder i forhold til mænd ved Den Kongelige Livgarde sammenlignet med Forsvarets øvrige værnepligtsenheder.

Det samme har siden været afspejlet i rækkerne af gamle gardere, der primært består af mandlige gardere. DG glæder sig over udsigten til, at vi i fremtiden kan byde flere kvindelige gardere velkommen i rækkerne af gamle gardere, hvis det bliver resultatet, da den mangfoldige sammensætning af gamle gardere skaber fundamentet for det stærke sammenhold og det brede netværk.

For yderligere udtalelse kan DG kontaktes ved henvendelse til DG Kommunikationsansvarlig Andreas Dalsgaard på tlf. 2830 8792 eller garderbladet@garderforeningerne.dk