.

.

 

Garderforeningen for Horsens & Omegn 

Forening nr. 3 – stiftet 5. oktober 1889 

 • Kontaktinformationer 

  Formand
  Jørgen Bojsen Jensen
  Kildevangen 16
  8783 Hornsyld
  Tlf.: 75 68 75 99
  joergenbojsen@turbopost.dk

  www.dg-hs.dk

   

 • Om vores forening 

  Den 5. oktober 1889 stiftedes Den jyske Garderforening for Horsens og Omegn ved et møde i Karolinelund. Det i sig selv var en begivenhed. Men 1889 var i det hele taget et begivenhedsrigt år. I Frankrig fejredes 100-året for den franske revolution.

  Hr. ingeniør Eiffels gigantiske jerntårn på Marsmarken vakte opmærksomhed ved den store verdensudstilling i byernes by. Skeptikerne hævdede, at tårnet ville styrte sammen, når man nåede op i 200 meters højde med konstruktionen. Men som bekendt blev det bygget op i fuld højde – 300 meter – og blev dermed datidens højeste bygningsværk.

  I London huserede Whitechapel-morderen – bedre kendt som Jack the Ripper – og den 24. september 1889 kunne Horsens Folkeblad meddele, at London-politiet nu mente at have sikre spor af den grusomme morder.

  En varm sommerdag samme år 1889, knaldede to skud i en skovlysning på Tåsinge. Løjtnant, grev Sixten Sparre havde gjort en ende på sit og cirkusprinsessen Elvira Madigans liv og dermed sat punktum for en håbløs kærlighedsaffære. 

 • Kommende aktiviteter
  ØL-SMAGNING

  Øl-smagning bliver fredag d. 28. september

  15 METER SKYDNING 

  Sæsonstart på 15 meter skydning bliver tirsdag d. 2. oktober.

  ANDESPIL

  Andespil bliver fredag d. 16. november

   

Vend tilbage til oversigt