.

.

 

.

.

Årets gang i foreningen 

Torsdag, 2. august 2018:

Med Garderforeningen for Randers by og Omegn som arrangør afholdt foreningerne i Randers, Aarhus, Djursland, Skanderborg og Odder en fælles aftenudflugt til det smukke Møllerup Gods.

En interessant aften, der blev afsluttet med kaffe på Hubertus Kroen.

Torsdag den 8. november 2018:

Torsdag d. 8 november, blev der afholdt andespil i selskabslokalerne, Skovvangsvej 127, Aarhus N.

I alt 90 deltog i denne årlige, familieaften, med rigtig mange fine præmier.
I pausen mellem de to runder andespil, hvor der blev budt på kaffe og smørrebrød, blev der også spillet amerikansk lotteri.

Det må i den forbindelse konstateres, at spillelysten er stor hos gamle gardere og deres familier, da der blev solgt i alt 1700 lodder. Det blev en særdeles hyggelig aften, hvor snakken gik lystigt. Vi ses til næste år. Mød talstærkt op.

Søndag den 11. november 2018

I det store, cirkulære monument i Mindeparken blev 100 året for våbenhvilen i 1. Verdenskrig markeret. Foreningen og vores fane var repræsenteret i den opstillede faneborg ved fanebærer Per Bundgaard Sørensen og reservebærer Jan Creutzberg

Efter sangen “I Danmark er jeg født” lagde Majestæten en krans ved monumentet for de faldne soldater, som afslutning på en smuk mindehøjtidelighed.

 

Torsdag den 29. november 2018

Torsdag den 29. november 2018 var der inviteret til kraftig gløgg, æbleskiver og kaffe i selskabslokalet på Skovvangsvej.

Klaus Holck, der var ansvarlig for aftenens arrangement, havde dækket op til nogen timer med garderhygge og kammeratligt samvær.

Der var stemning fra starten, hvor værten lagde ud med at servere en rejemad og mulighed for en dram. Efter forretten fortsatte snakken lystigt rundt om bordet.

Alt i alt en rigtig hyggelig aften. Tak til Klaus for arrangementet. Og tak til Jørgen Johnsen og Per Bundgaard, som havde været gode hjælpenisser. Og ikke mindst en stor tak til Jørgen Vejbøl for de flotte kager.

Rygtet vil vide, at Jørgen Vejbøl vil divertere med en ny overraskelse til næste års gløgg-aften. Den vil vi så glæde os til.

 

.

Glædelig jul på Gardergården den 24. december 2018

Rigtig mange af foreningens medlemmer, unge som gamle, havde valgt at tage turen til Gardergården for at ønske de tjenestegørende gardere på Marselisborgvagten en glædelig jul.

Glemt var den hjemlige juletravlhed til fordel for et par hyggelige timer i godt og hyggeligt selkab. Der blev serveret æbleskiver og varm gløgg, Og således godt beværtet fulgte de gamle gardere vagten til afløsningen på Marselisborg.

Uddeling af hæderstegn  den 11. januar 2019 

Det nye års første arrangement bød på spisning i Frimurerlogens smukke lokaler i Christiansgade. Og traditionen tro blev aftenen benyttet til uddeling af hæderstegn til dette års jubilarer. 24 medlemmer kan i år fejre jubilæum. Vi ønsker tillykke til følgende:

10-års jubilæum:        

JUL-94 Nikolaj Strange Hansen, JUN-85 Lars Overgaard, AUG-09 Kasper Algren Vestergaard og

AUG-09 Asbjørn Gjøl Sørensen

25-års jubilæum:

MAJ-94 Claus Martin Hansen, NOV-93 Kim Melby Jarly, JUL-94 René Knudsen, JUL-92 Anders Skovgaard

Larsen, JUL-93 Christian Petersen og JAN-84 Henrik Bo Sørensen

40-års jubilæum:

AUG-79 Christen Højgaard Christensen, APR-79 Brian Dumont Hansen, NOV-78 Carsten Holfort, JUL-66 Jesper Jespersen, NOV-63 Walther Ørskov, NOV-78 Tage Moselund, JUL-64 Helge Kuno Pedersen,

NOV-56 Jørgen Erik Pedersen, NOV-78 Ulrik Qvist og APR-79 Per Bundgaard Sørensen

50-års jubilæum:

NOV-67 Steen Møller Pedersen og NOV-67 Knud Erik Lindberg

60-års jubilæum:

JUL-57 Per Buckhøj og NOV-57 Arne Høj Nielsen

50 medlemmer var mødt op denne aften, heraf 13 af årets jubilarer. Efter en formidabel festmenu uddelte formanden og næstformanden hæderstegn til de fremmødte jubilarer. Herefter blev jubilarerne testet i eksercits rundt i lokalet. Alle bestod prøven.

Aftenen sluttede med kaffe og kransekage og en hyggelig snak rundt ved bordene.

.

.

 

Garderforeningen for Aarhus & Omegn 

Forening nr. 5 – stiftet 26. september 1902 

 

 • Kontaktinformationer

  Formand
  Niels Erik Kjær
  Ristrupvej 39,
  8471 Sabro
  Tlf.: 86 24 10 15
  Mob.: 40 27 02 38
  garderkjaer@gmail.com

  www.aarhusgarderforening.dk

   

 • Om vores forening 

  Foreningen blev stiftet den 26 september 1902, på prins Christians fødselsdag, og tæller i dag omkring 500 medlemmer, som gør foreningen til landets næststørste.

  Bestyrelsen består af 7 medlemmer, som fordeler sig med: Formand, næstformand, kasserer, registrator, sekretær og 2 bestyrelsesmedlemmer.

  Vores formål er: ”At vække og vedligeholde kærlighed til kongehuset og fædreland, samt at sammenknytte og styrke det gamle, kammeratlige bånd blandt medlemmerne”

  Derudover at give alle medlemmer der møder op til vores arrangementer, mulighed for at få en god oplevelse.

  Derfor spænder vores arrangementer vidt med cirka 11 om året. Derudover har vi skydning i vinterhalvåret, samt en ”Detachementskydning” hvor Garderforeningen holder skydekonkurrence mod tjenestegørende gardere på Marselisborg med afsluttende middag og præmieoverrækkelse.

  Når HM Dronningen holder jul på Marselisborg, deltager garderforeningen den 24.dec. I en hyggelig sammenkomst på garderkassernen, hvor der serveres gløgg og æbleskiver. Herefter følges vagten til afløsning kl. 12.

  Vi deltager også i diverse mindehøjtideligheder.

  Vi har en god økonomi, som gør at der gives store tilskud til diverse fester og arrangementer.

  Vi kan derfor varmt anbefale et medlemskab af ”Garderforeningen for Aarhus og Omegn”.

   

 • Kommende aktiviteter 
  Skydning

  Skydning foregår fra denne sæson fra kl. 19:15 til 21:00 i Skytternes Hus DSB/ASF, Gøteborg Allé 7 G, 8200 Aarhus N. Der skydes 6. marts og 3. april 2019.

  Mød op og få nogen hyggelige timer. Jan Creutzberg giver gerne yderligere oplysninger på 2778 2851 eller mail til gfaa1902@gmail.com

  Årets klassiker – Stegt flæsk ad libitum

  Torsdag den 14. marts kl. 18:00

  Spisning med foredrag på Restaurant Kohalen, Jægergårdsgade 154, Aarhus.

  Velkommen til årets klassiker. En aften med stegt flæsk ad libitum, skummende øl, en spændende gæstetaler og højstemt kammeratligt samvær.

  Pris: 100 kr./pers. excl. drikkevarer.

  Bindende tilmelding til Per Bundgaard, tlf. 86 98 86 00 eller mail til

  perbundgaardblikkenslagerfirma@hotmail.com senest 7. marts

  Bustur til Christiansborg

  Fredag den 5. april kl. 07:00

  Bustur til Christiansborg, der samtidig tilbydes til naboforeningerne og region 2. Turen byder på rundvisning i Folketinget og guidet rundvisning i Riddersalen, hvor vi skal se Dronningens gobeliner. Frokost i Snapstinget. Benyt muligheden for en tur til København i selskab med kammerater fra naboforeningerne. Tag gerne en ledsager med. Pris 570 kr./pers. Prisen inkluderer bustransport, rundstykker og “en lille én” på turen mod København, entré og guide til Riddersalen og rundvisning i Folketinget samt frokost excl. drikkevarer.

  NB Deltagerantallet er begrænset til 50 personer efter først til mølle princippet.

  Bussen afgår fra Viby Kirke kl. 07:00 præcis. Der kan parkeres gratis ved kirken. Forventet hjemkomst kl. 20:30.

  Bindende tilmelding  til Jørgen Ø. Johnsen, tlf. 40 75 17 24 eller mail til

  abc-telte@mail.dk

  Efter bekræftelse på tilmelding bedes indbetaling foretaget til Jyske Bank, 

  7255-0001934853 senest  15. marts. 2019. Anfør venligst navn og forening.

Vend tilbage til oversigt