Minde om Slaget ved Dybbøl

Forsvarsbrødre-Foreningen på Bornholm mindedes ved kransenedlæggelse Langfredag de fem bornholmere, der faldt den 18. april i 1864, i slaget ved Dybbøl.

Det skete ved en ceremoni ved mindedyssen i Almindingen. Til stede var også Bornholms Garderforening , da en af de faldne kom fra Livgarden.

Formanden for forsvarsbrødrene Jens O. Pedersen gav inden ceremoniens start et historisk tilbageblik om det godt 270 bornholmere som drog til Sønderjylland for at kæmpe.

“Alene antallet fortæller noget om den forsvarsvilje, der altid har hersket blandt den bornholmske befolkning,” understreger formanden.

De fem bornholmere, der blev mindet, var Carl Chr. Holm, Christiansø, Lars Andersen Holm, Nexø, Jørgen Peter Juul, Østerlars (Livgarden), Harold Rudolf Nielsen, Rønne og Peter Chr. Riis, Klemensker.

Fra Bornholms Garderforening deltog:Formand NOV-93 Peter Kofoed-Dam, Fanebærer MAJ-80 Jens Erik Kofoed-Dam og bestyrelsesmedlem JAN-89 Henrik Hoffensitz.

De to fanebærer fra henholdsvis Forsvarsbrødrene og Bornholms Garderforening, ved krans.