Det sociale

Garderkasernen

Når støvlerne er pudset, skjorten strøget og tøjet lagt pænt på plads, hvad skal tiden så gå med? Som du nok allerede har konstateret, er stuerne på Høvelte ikke de mest interessante steder at opholde sig. Det bedste sted i nærheden af kasernen og med garanti KFUM – eller kuffen, som det hedder i daglig tale. Kig forbi kuffen og få lidt hjemlig hygge med personalet eller dine kammerater.

Hvis I er friske på en lidt længere færd efter en gang aftensmad, bør I gå til Blovstrød. Blovstrød ligger ca. en kilometer fra kasernen, og er særlig kendt for sin kro med søde serveringspiger. Foruden køn betjening, tilbyder kroen en billig buffet til 79 kroner samt muligheden for en fyraftensøl (Hvilket du ikke kan få på kuffen). En tur til Blovstrød kro er et skønt lille afbræk fra den hårde hverdag.

Hvis torsdag aften står i ”det vådes tegn”, må I på en lidt længere tur. I Hillerød finder I Café Hoe, der i mange år har været stamstedet for tjenestegørende ved Livgarden. Hvis I har fået jeres Garderkort så tag det med, da I får dobbelt-op i baren mellem 21:00 og 24:00 om torsdagen.

Er I ikke friske på den lange tur til Hillerød, kan Birkerød også tilbyde et lille vandhuld. Det nærmeste I finder i Birkerød er Hos René, der ligger ud til Kongevejen. Det er en lille hyggelig Bodega, der er særligt begejstret for Livgarden. Derfor er det heller ikke sjældent, at en af de lokale giver en omgang til bordet. Fordelen ved Hos René er da også, at I kan fortsætte lidt længere ned ad Kongevejen og nå lidt natmad på Mac Donalds.

Når I engang skal til Blå fest, og skal til at finde det pæne tøj frem, er der måske nogle af jer, der kan konstatere, at det gamle jakkesæt trænger til at blive udskiftet. Her skal I huske, at Nielsen & Co. tilbyder en fast lavpris på jakkesæt til gardere med et garderkortet i hånden. Således kan I købe et jakkesæt til 1999, hvor I sparer 700 kroner. I finder Nielsen & Co. i Indre By i København.

Livgardens Kaserne

Den første tid på Gothersgade må I ikke forlade kasernen i tjenestetiden, hvilket betyder, at I skal spise på kasernen. Men når Ø-dagene ophører, ligger byen åben for jer. Husk på at I bor i hjertet af København, så sørg for at bruge byen så meget som muligt! Det er nok kun få af jer, der vil genopleve at bo så centralt i København.

Når I kommer ind til Gothersgade, skal I sørge for at få brugt jeres Garderkort. Garderkortet virker nemlig til rigtig mange steder i Indre by. Skal I spise, kan Haché Gourmet Burger anbefales. Restauranten ligger på Rømersgade, som er et stenkast fra kasernen. Her får I 15% rabat på hele regningen ved fremvisning af et Garderkort.
I kan også bevæge jer lidt længere væk, og besøge ZOO bar. I kender måske allerede baren fra jeres byture, men hvad mange ikke ved er, at baren også er restaurant om dagen. Her får I 20% rabat på mad og drikkevare i hverdagene.
Står aftenen på en bytur, har I, med adresse på en af Københavns største nattelivsgader, utallige muligheder. Ligeledes tilbyder Garderkortet også en masse fordelagtige tilbud til jer. Faktisk er Garderkortets største samling af tilbud i nattelivsgenren i København.

De vagtgåendes garderes stamsted har i mange år været LA-bar på Gammel Mønt. Det ses også tydeligt, da stedet blandt andet er pyntet med sabelkvaster og Livgardens sol. Jeres Garderkort virker naturligvis til LA-bar, hvor I får gratis entré, gratis garderobe, øl til 20 kroner og 10 shots for 100 kroner.
Foretrækker I nogle lidt mere rustikke omgivelser, er et besøg på Farfars Bodega et glimrende alternativ til LA-bar. Her har I mulighed for at købe flasker til 400 kroner, hvis I fremviser jeres Garderkort i baren. I får selvfølgelig også stadig fadøl til ”en rund tyver”.